صدای بورس - مهراز حبیبی؛ با این حال، احساس بی حالی و سستی مداوم می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای مانند کم خونی باشد. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، هند یکی از بالاترین نرخ های کم خونی را در سطح جهان به ویژه در میان زنان دارد.
عوامل خطر کم خونی
چندین عامل میتوانند احتمال ابتلا به کم خونی را افزایش دهند. اگر رژیم غذایی شما فاقد ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مانند آهن، ویتامین B-12، فولات و مس باشد، در معرض خطر ابتلا به کم خونی هستید. اختلالات روده ای مانند بیماری کرون و سلیاک که می تواند بر جذب مواد مغذی در روده کوچک تأثیر بگذارد، خطر کم خونی را نیز افزایش می دهد.
زنانی که یائسگی را سپری نکردهاند، به دلیل از بین رفتن گلبولهای قرمز خون در دوران قاعدگی، بیشتر از مردان و زنان یائسه به کمخونی ناشی از فقر آهن مبتلا میشوند. خانم های باردار که مولتی ویتامین با اسید فولیک و آهن مصرف نمی کنند نیز در معرض خطر کم خونی هستند.
شرایط مزمن مانند سرطان، نارسایی کلیه و سایر بیماریهای طولانیمدت میتوانند با ایجاد کمبود گلبولهای قرمز منجر به کمخونی بیماری مزمن شوند. علاوه بر این، از دست دادن خون آهسته و مداوم از زخم یا سایر منابع داخلی می تواند باعث کم خونی فقر آهن شود.
اگر سابقه کم خونی ارثی در خانواده شما، مانند کم خونی سلول داسی شکل، وجود داشته باشد، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری باشید. در نهایت، افراد بالای 65 سال در معرض افزایش خطر ابتلا به کم خونی هستند.
روش های طبیعی برای پیشگیری یا مدیریت کم خونی
مصرف یک رژیم غذایی غنی از آهن، ویتامین B12، فولات و مس می تواند با پر کردن ذخایر گلبول های قرمز بدن و حمایت از تولید سلول های خونی سالم، به رفع کم خونی کمک کند. در اینجا چند نکته رژیم غذایی وجود دارد:
سبزی های برگ دار
سبزی های برگ دار منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند که می توانند به رفع کم خونی از جمله فولات و آهن کمک کنند. غذاهایی مانند کلم پیچ، اسفناج و کلم سبز به طور طبیعی سرشار از این مواد مغذی هستند و می توانند جزء مهمی از یک رژیم غذایی متعادل برای درمان کم خونی و کمبود آهن باشند.
سبزیجات ریشه ای
سبزیجات ریشهدار به دلیل محتوای بالای مواد معدنی، افزودنی ارزشمند به رژیم غذایی با هدف افزایش شمارش خون و درمان کمخونی هستند. مصرف منظم سبزیجات ریشه ای مانند هویج و سیب زمینی شیرین می تواند برای افرادی که به دنبال افزایش مصرف مواد مغذی و بهبود تولید سلول های خونی هستند، مفید باشد.
دانه ها و آجیل
دانهها و آجیلها یک گروه غذایی غنی از مواد مغذی هستند که به دلیل محتوای بالای مواد معدنی و ویتامین میتوانند به درمان کم خونی کمک کنند. علاوه بر تامین مواد مغذی کافی، مصرف منظم آجیل و دانهها میتواند منبع غنی از فیبر غذایی باشد که میتواند به بهبود تولید سلولهای خونی و افزایش شمارش خون کمک کند. بنابراین، گنجاندن آجیل و دانه ها در یک رژیم غذایی متعادل می تواند انواع مواد مغذی ضروری را فراهم کند و ممکن است برای رفع کم خونی مفید باشد.
ویتامین C
افزایش دریافت ویتامین C می تواند در رفع کم خونی مفید باشد زیرا جذب آهن را در بدن افزایش می دهد. جذب آهن در درجه اول در دوازدهه اتفاق می افتد و ویتامین C به جذب آهن غیر هم و تسهیل جذب آن کمک می کند. با بستن آهن در نواحی خاصی از بدن، ویتامین C می تواند به جذب موثر آن در بدن کمک کند. گنجاندن غذاهای غنی از ویتامین C مانند مرکبات، توتفرنگی و فلفل دلمهای در یک رژیم غذایی متعادل میتواند راهی ساده برای افزایش مصرف ویتامین C و بهبود جذب آهن باشد که ممکن است به درمان کمخونی کمک کند.
نظر شما